challenge

scroll more

Wij zijn voor

Feiten

Geen onderbuikgevoel

Emoties en onderbuikgevoelens bepalen dagelijks welke keuzes worden gemaakt op de werkvloer. De complexiteit groeit en we vragen onszelf af wat het nut is van onze dagelijkse bezigheden. Feiten zorgen voor eenvoud. Daarom zijn wij Forfacts!

Een overvloed aan plannen, regels en bureaucratie werkt averechts. Wij geven mensen de ruimte en het vertrouwen om doelen te realiseren, met beperkte kaders. Met een creatieve geest en continue verwondering helpen wij organisaties vooruit.

Vernieuwing vraagt moed en een tikkeltje rebelsheid, om niet altijd alles voor waarheid aan te nemen. Denk aan de wereld van een kind die continu de ‘waarom-vraag’ stelt. Ze zijn nog niet beïnvloed door normen en referentiekaders.

Op deze wijze achterhalen wij feiten die er écht toe doen. Samen kijken wij naar eenvoudige oplossingen om verbeteringen te realiseren. Je moet het namelijk eenvoudig maken en laten zien dat het werkt. Gemak wint het immers altijd van principes. Aan de hand van feiten verspreiden wij de kracht van eenvoud!

Kernwaarden

Mensen gaan bij ons voor feiten

Het zijn de mensen die de feiten verzamelen en het verschil maken. Wij zijn daarom op zoek naar echte factbuilders. Mensen die beschikken over een unieke set karaktereigenschappen en die een uitdaging aan durven te gaan!

1. Verwondering

Wij kijken met een open blik naar de wereld. Door continue verwondering wordt steeds weer onze interesse gewekt voor verbetering. Zoals een kind altijd de “waarom” vraag stelt, helpt verwondering ons bij het zoeken naar verbetering met behulp van feiten.

Wij zijn niet van ‘fake news’, maar vragen ons bij alles af of we het voor waarheid aan moeten nemen. Waarom gaan dingen zoals ze gaan en doen mensen wat ze doen? Verwondering zorgt ervoor dat dingen niet genegeerd worden, maar dat ze aandacht krijgen. Juist de zaken die je niet kan plaatsen, blijken later een belangrijk onderdeel te zijn in het geheel.

2. Rebels

Wij zijn een tikkeltje rebels, eenheidsworsten zijn er genoeg. Rebelsheid vraagt om lef en moed. Dat je op de momenten dat het erop aan komt duidelijk je mening ventileert, ook wanneer deze afwijkt van de standaard.

Soms zijn we dwars, soms zijn we geneigd tot verzet. Niet omdat het kan, maar omdat we anderen willen uitdagen het beste naar boven te halen. Door niet alles voor waarheid aan te nemen, maar ook zelf na te denken. Met wederzijds respect voeren wij een open en eerlijke discussie. Zo komen we gezamenlijk tot de beste oplossing en een stapje dichter bij eenvoud.

3. Creatief

Wij houden van creëren en zijn vindingrijk. Concrete oplossingen voor bestaande vraagstukken. Creativiteit leer je jezelf niet aan, het is een bezit. Het maakt dat jij oplossingen ziet, die velen niet zien.

Het is een karaktereigenschap die het mogelijk maakt om complexiteit te ontrafelen, totdat eenvoud ontstaat.  Met deze gecreëerde eenvoud ontstaat ruimte: ruimte voor een nieuwe uitdaging en een stap voorwaarts.  

Alles draait om passie en plezier

Wij doen wij er alles aan om onze droom te verwezenlijken: een eenvoudigere wereld. Bij mensen die topprestaties leveren, regeert de eenvoud. Alles draait om passie en plezier en je niet laten afleiden door chaos.

Complexiteit is vaak een gevolg van bureaucratie, onnodige managementlagen en een grote drang naar beheersing via regels en procedures. Bij ForFacts gaan wij terug naar de basis, de essentie van het werk. Mensen die werken aan ontwikkeling van zichzelf en die van organisaties.

Met humor en vriendschap als fundament beschikken wij over een groot relativeringsvermogen. We zijn transparant in onze aanpak en stellen daarbij realistische doelen, zowel voor onze medewerkers als onze opdrachtgevers.

Een authentieke en nuchtere kijk op ingewikkelde materie, zo realiseren wij haalbare en realistische oplossingen voor bestaande vraagstukken. Met een creatieve geest, een tikkeltje rebelsheid en continue verwondering proberen wij bestaande patronen te doorbreken. Je hoeft immers niet alles voor waarheid aan te nemen. Zo reduceren wij complexiteit tot de eenvoudige kern. Want eenvoud is de kracht tot vooruitgang.

Ontstaan

Eenvoudige en overzichtelijkere wereld

Tijdens een gekke après-ski ontstond het idee om te gaan ondernemen. Wij wilden iets unieks creëren, iets waar mensen trots op zijn om voor te werken en wat zorgt dat de wereld eenvoudiger wordt in plaats van complexer.

Het is onze droom om de wereld eenvoudig en overzichtelijk te maken. Zo eenvoudig als de wereld tijdens een après-ski borrel lijkt, zo zou hij moeten zijn. En dat geldt ook voor organisaties. Complexiteit is voornamelijk slechte organisatie en een gevolg van controle en beheersing. We máken dingen graag ingewikkeld en het geeft veel mensen bestaansrecht via bijvoorbeeld gecreëerde managementlagen en bureaucratische besluitvorming.

Wij geloven in een eenvoudige wereld met transparante besluitvorming en zonder bureaucratie. Wij houden van open en eerlijke discussies, waarbij mensen open staan voor elkaars ideeën. Mensen die de oplossing belangrijker vinden dan het proces.

Nuchtere mensen met passie voor verandering. Als je gepassioneerd bent, lijkt alles eenvoudig.

En zo niet, is er altijd nog onze après-ski borrel…

Hoe kunnen wij helpen?