Cultuur - Kernwaarden / leestijd 1 minuten

Principes kosten geld

Auteur
Mark Ligtenberg

Heb je vragen of wil je meer weten?

Een zoektocht naar eenvoud en feiten. Ervaringen uit het verleden maken dat je dingen anders wilt doen in de toekomst. We willen allemaal graag dat medewerkers lang(er) blijven bij organisaties, zelf verantwoordelijkheid voor eigen ontwikkeling nemen en veel werkplezier hebben. Tegelijkertijd zetten we samenwerkingen vol met juridische teksten, proberen we angst weg te nemen met procedures en regels en werkplezier verdwijnt door bureaucratische verplichtingen. Gevolg? Het wederzijds vertrouwen neemt af.

Voorbeeld? Afgelopen week werd in het nieuws gesproken over aanwezigheid van loketten. Prachtig ingerichte processen, maar #feit is dat het niet werkt. Dat moet eenvoudiger en doeltreffender.

Als startende ondernemers kijken we veel naar organisaties met lef en een creatieve manier van samenwerken. Geef medewerkers vrijheid en verantwoordelijkheid. We kijken graag naar mensen en organisaties die processen vernieuwend organiseren. Mooi om te zien hoe Daniel Maats toonaangevend is met arbeidsrecht in gewone mensentaal. Het doel staat altijd voorop. Een ander mooi voorbeeld is de eigenzinnige en ondernemende bedrijfscultuur van Tony Chocolonely en de manier waarop ze deze tot in de haarvaten weten te borgen. Wel jammer dat de samenwerking met BrewDog afgelopen jaar is opgezegd, maar principes blijven principes?.

Hoe kunnen wij helpen?